Tarolt az utcák királya: Perez duplázott az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon

Megosztás

Az új lebonyolításban rendezett sprinten, majd a vasárnapi futamon is a mexikói pilóta vezette győzelemre a Red Bullt Bakuban, így összetettben is megközelítette a címvédő Max Verstappent.

Az időmérő edzéseken – merthogy az új sprintformátum révén ebből már kettő is volt – némi meglepetésre még Charles Leclerc vitte a prímet a Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon a Ferrarival, megelőzve a Red Bullokat, a versenyeken azonban már ismét a bikák diktálták a tempót.

A szombati sprinten Sergio Perez könnyedén lépte át a monacóit és szerezte meg az elsőséget, Max Verstappen viszont az első körben komoly csatába keveredett a Mercedest erősítő George Russell-lel, ami ütközéshez és a holland autójának komoly sérüléséhez vezetett. Meg egy igen komoly szópárbajhoz: a címvédő előbb f*szfejnek, később hercegnőnek nevezte brit ellenfelét:

„Egyszerűen nem értem, miért kell annyi kockázatot vállalni az első körben. Alulkormányzottá vált az autója és belement az oldaldobozomba, amin keletkezett is egy lyuk. Mindannyiunknak hidegek még akkor az abroncsai, könnyű elfékezni magad. Gyönyörűen elmagyarázta: ’ah, haver, elfékeztem, nézd meg az onboard felvételt’. Ennek semmi értelme” – nyilatkozta a holland a Formula.hu szerint.

Vasárnap aztán Verstappen, Perez sorrendben hámozták át magukat Leclerc-en a főverseny elején, ám a szerencse ismét a mexikói oldalára állt. Amikor ugyanis Nyck de Vries balesete miatt pályára gurult az autó, Verstappen már épp túlvolt a maga kerékcseréjén, a csapattárs viszont kevesebb időt veszített vele a safety car okán, így megfordult közöttük a sorrend.

Amely a leintésig már nem is változott: Perez idén második futamgyőzelmét aratta a szintén utcai dzsiddai versenyt követően, ezzel hat pontra megközelítette a tabellán a regnáló világbajnokot. Leclerc újabb dobogót gyűjtött, maga mögött tartva Fernando Alonsót, aki így is őrzi vb-összetettbeli harmadik pozícióját az Aston Martinnal.

A futam legbizarrabb eseménye amúgy az utolsó körben történt, amikor a még kerékcsere előtt álló Esteban Ocon úgy érkezett meg a bokszutcába, hogy azt már készültek lezárni a dobogóceremónia előtt, a francia pedig kis híján több médiadolgozót is elütött. Az FIA vizsgálatot is indított a saját emberei ellen – számolt be róla a Formula.hu.

Forrás: Formula.hu; Fotó: Red Bull

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek